Interviu su WOMEN4IT mokymų dalyve Egle

„Women4IT“ – projektas, kurio tikslas yra ugdyti jaunų moterų skaitmenines kompetencijas, taip gerinant jų įsidarbinimo galimybes. Projekto misija – sukurti jaunimui patrauklias užimtumo galimybes, organizuoti darbo vietas moterims technologijų sektoriuje bei plėsti partnerystės tinklą su darbdaviais, siekiant išbandyti naujus įdarbinimo sprendimus.

Viena svarbiausių projekto dalių – sukurtas naujas internetinis įrankis, kuris leidžia įvertinti dalyvių kompetencijas, palyginti turimus įgūdžius ir siūlomų darbų profilius bei pasiūlyti tinkamiausią mokymosi programą. Šis tikslas yra pasiekiamas mokymų forma, kai dalyvės turi galimybę pabaigti kursus, kurie yra parengti pagal skaitmeninių profesijų profilių reikmes.

2021 m. vasario ir kovo mėnesiais vyko projekto „Women4IT“ mokymų dalis Lietuvoje, kuriuos įgyvendino Baltijos edukacinių technologijų institutas (BETI) kartu su Mokymų organizavimo grupe. Mokymus, kurių trukmė yra 160 valandų, sėkmingai pabaigė 100 dalyvių iš visos Lietuvos. Pradėdamos mokymus merginos rinkosi vieną iš keturių galimų skaitmeninių profesijų – projektų koordinatorės, klientų aptarnavimo specialistės, jaunesniosios žiniatinklio kūrėjos ar duomenų analitikės.

Dalyvės sutiko pasidalinti savo patirtimi dalyvaujant projekto „Women4IT“ mokymuose, kaip sužinojo apie juos, kas paskatino pasirinkti šiuos mokymus, kokių naujų žinių įgijo ir ar mokymai turėjo įtakos jų tolimesniems gyvenimo tikslams. Mokymų dalyvė Eglė Šmoilovaitė pagal išsilavinimą yra transporto vadybininkė, kuri šiuo metu ieškosi darbo. Ji nusprendė dalyvauti kursuose, nes norėjo patirti naujų iššūkių bei išbandyti save IT srityje. Eglė pasirinko studijuoti projektų koordinatorės studijų programą ir sėkmingai ją pabaigė. Kviečiame susipažinti su jos mokymų įspūdžiais ir patirtimi:

Kas mokymų metu Jums labiausiai patiko? Konkretūs ir aiškūs teoriniai bei praktiniai mokymų pavyzdžiai, kurie leido lengviau suprasti ir įsisavinti dėstomą informaciją.

Kas mokymų metu Jums buvo sunkiausia? Labai trūko „gyvo“ pokalbio, tačiau tai netrukdė mokytis.

Kas Jus motyvavo pabaigti kursą? Manau, kad tas pats susidomėjimas šiais kursais bei dėstoma medžiaga, kuri skatino kiekvieną kartą aktyviai dalyvauti mokymuose ir, žinoma, juos pabaigti.

Kokie trys svarbiausi dalykai, kuriuos pasiimsite iš šių mokymų? 1. Motyvaciją, nes mokymų metu jos gavau labai daug. 2. Žinias apie projektus ir jų koordinavimą. 3. Naujai užmegztas pažintis.

Kokių profesinių įgūdžių įgijote mokymų metu? Projektų koordinavimo įgūdžių, kuriuos sudaro ypač daug profesinių žinių – laiko, finansų ir kitų išteklių planavimas, galimybių įvertinimas, bendradarbiavimas komandoje ir dar daug kitų dalykų.

Ar rekomenduotumėte šiuos mokymus savo draugui / draugei? Kodėl? Taip, žinoma, nes tai puikūs mokymai, tiek pagilinti turimas žinias, tiek įgyti naujų. Tai buvo puiki patirtis, kurią rekomenduočiau kiekvienam, norinčiam atrasti kažką naujo.

Ar šie mokymai pakeitė jūsų ateities planus? Tikrai taip.

Registracija į mokymus vyksta el. paštu women4it.Lietuva@gmail.com