Mentoriavimas

Teorinė medžiaga. 6 akad. val.  (mokomoji medžiaga teikiama  nuotoliniu būdu)
Mentorystė yra ilgalaikis bendradarbiavimas, be finansinio atlygio, paremtas iš anksto numatytu planu su specifiniu turiniu, kuris patenkina asmenybės augimo poreikius, padeda pilnai atskleisti potencialą ir turi naudos visiems partneriams, mentoriui ir ugdytiniui.
Mentorystė nesiekia nurodyti teisingus sprendimus, o tik padeda nukreipti teisinga linkme. Mentorystė – tai palaikomasis, mokomasis ryšys tarp labiau patyrusio asmens, kuris dalijasi žiniomis, patirtimi ir išmintimi ir kito asmens, kuris pasiruošęs ir siekia tobulėti ir priimti šiuos pasikeitimus pagerindamas savo profesinę kelionę.
 Mentorius – tai žmogus padedantis atrasti tikėjimą savimi. Tai žmogus padedantis suprasti, kad nepaisant tamsios nakties, ryte jus pasitiks sėkmė. Tai žmogus padedantis pažinti tą savo pusę, kurios ir patys dažnai nepažįstame. Manau, kad mentorystė yra labai svarbu. Manau, kad visi kažkada esame patyrę mentorystę, nesvarbu kokia forma. Ir todėl mums pasisekė. Vienas to nepadarysi. Niekas nėra to padaręs vienas.