Sprendimų generavimo technikos

 

Idėjos ateina per žmones, kuriuos pažįstam, istorijas, kurias girdim, darbą, kurį atliekam, per mūsų nuomonę ir patirtį. Jos gali paskatinti jus tobulinti savo verslą ir gilinti savo patirtį, rasti sprendimus susidūrus su sunkumais. Verslo idėjos yra visur aplink mus. Kai kurios kyla atlikus išsamią rinkos tendencijų ir vartotojų poreikių analizę, kitos kyla tiesiog atisitiktinai. Kaip jūs galėtumėte atrasti idėjų ir žinių šaltinį?
Taip pat svarbu nuolat stebėti įvykius ir būti pasirengusiam naudotis verslo teikiamomis galimybėmis. Įvykių stebėjimas jums leis laiku pastebėti naujas rinkos tendencijas, naujas madas, pramonės naujienas, o kartais tiesiog naujas idėjas, kurios gali tapti jūsų verslo galimybe.
Rinkos stebėjimas yra kitas idėjų šaltinis. Jis gali privesti prie naujų produktų ar paslaugų išradimo. Svarbiausias dalykas ieškant idėjų naujam produktui ar naujai paslaugai yra rinkos poreikių identifikavimas. Paklauskite savęs „Kaip galima patobulinti šią situaciją?“ Paklauskite žmonių apie papildomas paslaugas, kurias jie norėtų gauti. Koncentruokite dėmesį į potencialią rinką ir generuokite idėjas, kuriomis būtent ši rinkos dalis galėtų susidomėti.
Kita galimybė yra esamų produktų ar paslaugų keitimas papildant juos pridėtinėmis savybėmis ar paslaugomis. Galite papildyti produktus paslaugomis, sujungti vienus produktus su kitais. Kokios gali kilti verslo idėjos? Susikoncentruokite į tai, kokius produktus jūs pirktumėte ir kaip jūs galėtumėte juos patobulinti arba panaudoti juos pelningo verslo kūrimui. Yra tik labai maža dalis produktų, kurių neįmanoma patobulinti. Pradėkite generuoti verslo idėjas stebėdami tuos produktus ir paslaugas, kuriuos naudojate. Pamąstykite, kaip galėtumėte juos patobulinti.
Dabartinių vartotojų idėjos ir pasiūlymai taip pat gali būti naujų idėjų šaltinis. Galite naudoti Klientų atsiliepimų anketas, kuriose pateikiami nesudėtingi klausimai apie tai, ko jie tikisi iš jūsų produkto/paslaugos, kokias papildomas paslaugas jie norėtų gauti ir pan.
Taip pat yra keletas įvairaus sudėtingumo idėjų generavimo technikų. Efektyviausia naudoti kasdieniniame darbe. Susipažinsite su smegenų šturmo, kūrybinio rašymo, minčių žemėlapio, žuvies kaulo diagramos, šešių mąstymo skrybėlių metodikomis. Šios metodikos yra populiariausios dėl savo paprastumo ir efektyvumo ne tik generuojant idėjas, bet ir analizuojant problemas.