STEM ugdymas turėtų tapti neatsiejama švietimo sistemos dalimi!

Balandžio 28 dieną, siekdama populiarinti STEM švietimą ir pristatyti sukauptas žinias, BETI komanda lankėsi Alytaus Vidgirio progimnazijoje. Nuo 2020 m. vykdome tarptautinį projektą „SAPPHIRE – STEM švietimo platforma“ (projekto nr. 2020-1-BG01-KA201-079265), kurio metu, kartu su partneriais iš Bulgarijos, Portugalijos, Graikijos, Šiaurės Makedonijos, Italijos ir Kipro, kūrėme STEM vadovą mokytojams ir STEM švietimo platformą.

Susitikime su mokytojais pasidalinome mūsų sukauptomis žiniomis bei pristatėme STEM vadovą. Kaip viena iš asocijuotų partnerių, Vidzgirio progimnazija subūrė mokytojų komandą, su kuria aptarėme vadove sukauptą informaciją, STEM pagrindu paremtas klases, temines sritis, įrankius ir gerąsias praktikas, įvertinimo galimybes. Susitikimo metu diskutavome, dalinomės patirtimi, mokykla pristatė savo vykdomas STEM veiklas. Pabaigoje mokytojai, būdami savo sričių profesionalais,  įvertino ir pateikė savo komentarus, kaip šis vadovas galėtų tapti dar naudingesniu.

Dėkojame mokyklai ir mokytojams už norą prisidėti prie STEM ugdymo  populiarinimo. Tikimės, kad šis vadovas padės jums įgyvendinant tarpdisciplininius ir į projektus orientuotus pedagoginius metodus. Džiaugiamės pradėję šią naują draugystę ir tikimės, kad ji tęsis ilgai!

Daugiau naujienų apie projektą jau netrukus!