Interviu su WOMEN4IT mokymų dalyve Elena

„Women4IT“ – projektas, kurio tikslas yra ugdyti jaunų moterų skaitmenines kompetencijas, taip gerinant jų įsidarbinimo galimybes. Projekto misija – sukurti jaunimui patrauklias užimtumo galimybes, organizuoti darbo vietas moterims technologijų sektoriuje bei plėsti partnerystės tinklą su darbdaviais, siekiant išbandyti naujus įdarbinimo sprendimus.

Viena svarbiausių projekto dalių – sukurtas naujas internetinis įrankis, kuris leidžia įvertinti dalyvių kompetencijas, palyginti turimus įgūdžius ir siūlomų darbų profilius bei pasiūlyti tinkamiausią mokymosi programą. Šis tikslas yra pasiekiamas mokymų forma, kai dalyvės turi galimybę pabaigti kursus, kurie yra parengti pagal skaitmeninių profesijų profilių reikmes.

2021 m. vasario ir kovo mėnesiais vyko projekto „Women4IT“ mokymų dalis Lietuvoje, kuriuos įgyvendino Baltijos edukacinių technologijų institutas (BETI) kartu su Mokymų organizavimo grupe. Mokymus, kurių trukmė yra 160 valandų, sėkmingai pabaigė 100 dalyvių iš visos Lietuvos. Pradėdamos mokymus merginos rinkosi vieną iš keturių galimų skaitmeninių profesijų – projektų koordinatorės, klientų aptarnavimo specialistės, jaunesniosios žiniatinklio kūrėjos ar duomenų analitikės.

Dalyvės sutiko pasidalinti savo patirtimi dalyvaujant projekto „Women4IT“ mokymuose, kaip sužinojo apie juos, kas paskatino pasirinkti šiuos mokymus, kokių naujų žinių įgijo ir ar mokymai turėjo įtakos jų tolimesniems gyvenimo tikslams. Mokymų dalyvė Elena Memliukaitė pasirinko studijuoti klientų aptarnavimo specialistės studijų programą ir sėkmingai ją pabaigė. Kviečiame susipažinti su jos mokymų įspūdžiais ir patirtimi:

Kas mokymų metu Jums labiausiai patiko? Pagrindinių tikslų išsiaiškinimas per teorines paskaitas ir komandinį darbą.

Kas mokymų metu Jums buvo sunkiausia? Savęs suvokimas ir vietos radimas per užduočių atlikimą.

Kas Jus motyvavo pabaigti kursą? Nuoširdumas ir palaikymas iš dėstytojo bei bendrakursių merginų pusės.

Kokie trys svarbiausi dalykai, kuriuos pasiimsite iš šių mokymų? 1. Pasitikėjimą. 2. Supratingumą. 3. Tikslų išsigryninimą.

Kokių profesinių įgūdžių įgijote mokymų metu? Išmokau, kaip save pateikti auditorijai ir nesifokusuoti į neigiamas kliento emocijas.

Ar rekomenduotumėte šiuos mokymus savo draugui / draugei? Kodėl? Taip, nes šie kursai leidžia geriau suprasti save ir savo išsikeltus uždavinius.

Ar šie mokymai pakeitė jūsų ateities planus? Taip, mokymai papildė mano ateities planus su naujomis idėjomis.

Registracija į mokymus vyksta el. paštu women4it.Lietuva@gmail.com