KAIP JŪS ORGANIZUOJATE SAVO VERSLĄ?

 Formoje liko dar vienas neužpildytas kvadratėlis. Jūs turite sugalvoti svarbiausius sprendimus, kiuriuos reikia priimti kalbant apie veiklą, apibūdinančią jūsų verslą. Kaip organizuoti įmonės veiklą, kad tikslinis segmentas pasiektų jūsų prekes ar paslaugas, kaip tie prekės yra gaminami, kokie žmonės juos gamina ir t.t. Atsakymai į šiuos klausimus dažnai priklauso nuo tam tikros pramonės šakos ir atskiros įmonės. Verslininkas gali atsižvelgti į sėkmingų kompanijų veiklą tam, kad pasirinktų galimus sprendimus. Sprendimų nereikia kopijuoti aklai, juk kiekvienas verslininkas turi progą sukurti kažką novatoriško. Visgi pasimokyti iš sėkmingų konkurentų niekada nebuvo bloga mintis.
Pagalvokite apie tai:
* Kaip jūs pristatote savo prekę/paslaugą? Kaip jūs išgarsinate savo įmonę tarp potencialių vartotojų? Koks yra išpardavimų vaidmuo ir kaip jie yra organizuojami? Ką jūs gaminate pats? Kokias paslaugas perleidžiate kitiems asmenims?
* Kaip kuriate savo prekes?
* Kaip yra gaminami jūsų prekės ar paslaugos? Su kokia įranga? Su kokia technologija? Ką gaminate pats, o ką samdote? Jei gaminate materialias prekes, jums reikia apmąstyti gamybos procesą, logistiką ir t.t.
* Kokio tipo darbuotojai yra reikalingi? Kokių įgūdžių reikia? Kaip geriausiai pasiskirstyti darbą jūsų kompanijoje? Kaip darbuotojai yra motyvuojami geriau dirbti?
* Kokios sistemos skatina jūsų veiklą ir padeda jums būti dar efektyvesniu?
* Kokio tipo tinklas padidintų jūsų pelningumą?