Darbo su modeliu etapai

Pirmajame etape studentai išmoksta naudotis kompiuterinės programos, kuri imituoja įmonės veiklą monopolinės rinkos sąlygomis. Ji paleidžiama adresu www.su.lt ir prisijungiama studentui skirtoje nuorodoje su dėstytojo paskirtu prisijungimo vardu ir slaptažodžiu. Po to studentai atlieka dėstytojo pateiktas užduotis (laboratorinius darbus) monopolio sąlygomis. Šios užduotys padeda studentams suprasti atsitiktinės konkrečių parametrų įtakos įmonės veiklos rezultatams ir finansinių rodiklių tarpusavio priklausomybę.

Antrajame etape studentai atstovauja (pasirinktą ir su dėstytoju suderintą tam tikros įmonės valdybos narį ir priima atsitiktinius finansinių metų sprendimus konkurencijos sąlygomis. Prieš galutinai priimant sprendimus modeliuojama konkrečios įmonės veikla monopolijos sąlygomis, tai leidžia įvertinti praeitų metų veiklos (konkurencijos sąlygomis gautus) rezultatus ir modeliuoti nagrinėjamų metų įmonės veiklą.

Trečiajame etape studentai pristato savo įmonės penkerių metų veiklos rezultatus. Ataskaitoje pateikiama įmonės veiklos strategija ir suvestinėse gauti pagrindiniai rodikliai. Šie rodikliai ataskaitos pristatymo metu lyginami su konkuruojančių įmonių rodikliais. Tai leidžia nustatyti įmonės padėtį lyginant su konkurentais. Pristatymo metu kiekvienas direkcijos narys aiškina sprendimų priėmimo motyvus, analizuoja ir įvertina situaciją.